Így indult:
- Úgy ennék valami jó kis húst, mondjuk tarját…
- Én pedig zöldbabot…
- És ajvárt is rég ettem…
- Van itthon gnocchi is…
Ez lett belőle – ajánlom sok szeretettel!
4 szelet tarja
só
frissen őrölt bors
10 dkg bacon
2 ek olívaolaj
3 szál újhagyma
2 duci gerezd fokhagyma
1 doboz kockára vágott paradicsomkonzerv
1 pohár száraz vörösbor
20 dkg ajvár
1 doboz konzerv zöldbab
2 dl tejszín
20 dkg füstölt sajt
1 zacskó gnocchi
A tarját besóztam, őrölt borssal meghintettem, és az
olívaolajon fehéredésig elősütöttem, majd kiszedtem a serpenyőből.
Ebben a serpenyőben a kockára vágott bacont megpirítottam,
majd az apróra vágott hagymát megpároltam rajta, végül ráreszeltem a fokhagymát.
Ráöntöttem a paradicsomkonzervet, visszatettem a húsokat, hozzáöntöttem a bort,
sóztam, borsoztam és felforraltam. Ezután mérsékelt tűzön kb. 30 perc alatt
puhára pároltam.
Közben a gnocchit sós vízben kifőztem.
Az ajvárt összekevertem a tejszínnel, a reszelt
sajttal és a zöldbabbal. Amikor a hús megpuhult kiszedtem, a serpenyőben összekevertem
a mártást és a gnocchit és az egészet összeforraltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése