Hozzávalók:
A tésztához:
3 tojás
30 dkg liszt (Farina grano duro)
kiskanál só
A mártáshoz:
8 szem közepes paradicsom
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
8 szelet bacon
2 dl házi paradicsommártás
50 dkg gomba
1 csokor petrezselyem
néhány ág kakukkfű lecsipkedve
só
bors
parmezán
A lisztből, sóból, tojásokból tésztát gyúrtam, majd fóliába csomagolva pihentettem a hűtőben 1 órát.
A paradicsomot forró vízben rövid ideig főztem, majd lehúztam a héjukat. Kevés olívaolajon a csíkokra vágott bacont megpirítottam, hozzáadtam a felaprított hagymát, megpároltam, majd jött az összezúzott fokhagyma. Rádobtam a paradicsomot, felöntöttem a paradicsommártással, sóztam, borsoztam, kakukkfűvel ízesítettem, majd összefőztem. Ekkor beledobtam a szeletekre vágott gombát és ezzel is összefőztem, végül apróra vágott petrezselyemmel ízesítettem.
A tésztából hengereket vágtam, kinyújtottam kicsit, majd a tésztagéppel vékonyra nyújtottuk, végül felvagdostuk vele, így szép hosszúmetélteket kaptunk. Sós vízben kifőztem néhány perc alatt, és összeforgattam a mártással.
Reszelt parmezánnal megszórva faltuk be.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése