2016. október 28., péntek

Spenót, a klasszikus

A spenót főzeléket mindig is szerettem. Aztán megkóstoltam Klárimama spenótját, és azóta az a kedvencem. Megkérdeztem, hogy készíti, de soha nem sikerült úgy, ahogyan az övé. Aztán megkértem, hogy főzzük meg együtt. És akkor kiderült a turpisság: mondta, hogy kell bele rántás, oké, de nála a rántás egy serpenyőnyi volt! :) És még egy dolog hibádzik, sajnos az én botmixerem teljesen apróra vágja az egészet, így nekem nem olyan darabos, mint az eredeti... A kisfiam kedvence is, de egyetértünk abban, hogy Klárimama spenótja utánozhatatlan! 



Hozzávalók:
50 dkg spenótlevél (szára lecsipkedve)
bors
tej
zsömle
liszt, olaj
fokhagyma

A megmosott spenótot resre főztem, aztán leszűrtem. Hozzáadtam a tejbe áztatott zsömlét és még tejet, sót, borsot és összeturmixoltam. Fokhagymás rántással besűrítettem. Akkor jó, ha laza és kicsit darabos a főzelék.
Mi pirított virslikarikákkal ettük, mert Patrik így szereti. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése