Ez az a desszert, amit nagyon könnyen össze lehet dobni (akár előre is, sütés előtt a hűtőben tartva), mégis úgy tűnik, mintha sokat készülődtünk volna vele - és persze nagyon finom! Egyébként tömény csokoládé, és én úgy szeretem, ha a széle sűrű piskótaszerűvé szikkad, a belseje pedig ragacsosan folyós marad. Alapvetően sima étcsokival készül, de én néha teszek bele 1-2 kocka ízesített étcsokit - pl. narancsosat, körtéset vagy chiliset... Itt most mentásat csempésztem bele. nyammmm...
Hozzávalók:
12,5 dkg vaj
12,5 dkg étcsokoládé (legalább 70%-is kakaótartalmú, jó minőségű)
3 tojás
3/4 csésze cukor
3 ek liszt
A kockára vágott vajat és étcsokit gőz fölött összeolvasztottam. A tojáshoz hozzáadtam a cukrot és a lisztet, és kézi habverővel összekevertem. A két masszát jól összedolgoztam, 4 kis kivajazott felfújt formába öntöttem, és kb. 10 perc alatt 180°C-on megsütöttem. Langyosan a legfinomabb.
Nem vagyok oda az édességekért különösebben, de ez rettenetesen finom. Még szerencse, hogy nincs benne sok cukor, csoki meg zsiradék... :-(
VálaszTörlésEgyébként leosztva 1 adagra, már nincs is benne olyan sok cukor meg csoki meg zsiradék... Mindenesetre rettenetesen örülök, hogy ízlik! :)
VálaszTörlés