Szombaton a piacon sétálva szép piros paprikákat láttam, és beugrott, hogy régen ettünk sültpaprikát, pedig nagyon szeretem. Vettem is egy pár szemet, és az ebédhez saláta készült belőle. A paprikának a sütéstől finom, füstös, vagány íze lesz - sokféleképpen lehet felhasználni, pl. önmagában egy kis öntettel, esetleg feta morzsákkal...
Hozzávalók:
4 piros (édes) paprika
1 fej saláta
2 ek balzsamecet
5 ek olívavolaj
őrölt bors
só
A paprikákat sütőben feketére sütöttem, majd egy edényben lefedve hagytam pihenni. Ezután lemaszíroztam a héjukat, kiszedtem a csumáját, magjait és csíkokra tépkedtem. A megmosott salátát falatnyi darabokra tépkedtem, egy tálba tettem és hozzákevertem a paprikát. Az ecetből, olajból, sóból, borsból öntetet kevertem, a salátára öntöttem és összeforgattam.
Az ebéd egyébként egregyi olaszrizlingben párolt csirkecomb és rizs volt, szépen egészítette ki a sültpaprikás saláta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése