2010. augusztus 23., hétfő

Padlizsánkrém


Nekem ez a nyár egyik elmaradhatatlan íze.
A nagy melegben, de még a hűvösebb napokon is szívesen eszem. Én nagyon egyszerűen, majonéz nélkül készítem, így jobban dominál benne a padlizsán íze. Pirítósra kenve a legjobb falatozni belőle, esetleg valamilyen ízes sajttal kiegészítve. Fogyasztás előtt érdemes kivenni időben a hűtőből, illetve egy nap pihenés csak jót tesz neki, jobban összeérnek az ízek.

Hozzávalók:
padlizsán
fokhagyma
lilahagyma (vagy vöröshagyma)
olívaolaj
bors
balzsamecet

A padlizsánt héjastól forró sütőben feketére sütöttem, majd hagytam kicsit hűlni, az égési sérüléseket elkerülendő. Felhasítottam a héját, egy kanállal kikapartam a puha belsejét egy tálba, villával kicsit szét is nyomkodtam. Kevertem hozzá olívaolajat, zúzott fokhagymát, reszelt lilahagymát, sót, borsot, kevés balzsamecetet. Arányokat nem szívesen írok, kóstolgatással lehet belőni a jó ízkombinációt - én például nagyon fokhagymásan szeretem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése