A hétvégi gombászás jutalma ez az étel.
Az ízek teljes harmóniában vannak egymással, nem tudunk betelni vele. Amint erdei gombához jutunk, ilyen biztosan készül - a rókagomba elengedhetetlen belőle, szerintem... Persze a rántott illetve a vajon, fokhagymán párolt, pirítósra halmozott is mennyei!
Hozzávalók:
1,5 kg marha fehérpecsenye
A páchoz: vörösbor, balzsamecet, só, bors, dijoni mustár, provence-i fűszerkeverék (ha lett volna itthon friss kakukkfüvem, az is ment volna bele)
olaj
vöröshagyma
kb. 30 dkg vegyes erdei gomba (vargánya, rókagomba, császárgomba)
fokhagyma
vaj
A húst egy éjszakára bepácoltam vörösbor (egregyi szőlőhegyről), balzsamecet, mustár, só, bors és provence-i fűszer keverékébe.
Reggel kivettem a hűtőből, hagytam átmelegedni. A pácból kiemelve körbepirítottam, majd egy tepsibe tettem, ráöntöttem a pácot, kevés olajat, karikáztam mellé egy hagymát, reszeltem bele 2 gerezd fokhagymát és 145°C-os sütőben, lefedve kb. 4 órán keresztül pároltam.
Vajon megfuttattam egy gerezd fokhagymát, erre dobtam a kisebb darabokra vágott gombát és megpároltam. A húst fölszeleteltem, visszatettem a tepsibe, elosztottam rajta a gombát, és még így sütöttem egy darabig.
Rizibizivel, tejfölös uborkasalátával és zöldcitromból és mentából készült limonádéval került az asztalra (télen nagyon finom hozzá a fűszeres sütőtök is).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése