2016. március 7., hétfő

Bacon-ös, sajtos csirkemell kelbimbóval és snidlinges tejfölmártással



Köztudott, hogy a kelbimbó jó barátságot ápol a baconnel. Ezt a barátságot gondoltam tovább, finom ebéd kerekedett belőle!

Hozzávalók (4 adag):
2 darab filézett csirkemell
frissen őrölt bors
1 csomag kicsi mozzarella golyó
12 szelet bacon
50 dkg kelbimbó
bazsalikomos olívaolaj
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
pici vegeta
provencei fűszerkeverék
szárított bazsalikom
szárított petrezselyem
tejföl
snidling

A csirkemelleket kisebb darabokra vágtam, összesen 12 darab lett belőle. Besóztam, meghintettem borssal. A mozzarella golyókat félbevágtam, elosztottam a húsokon, majd betekertem 1-1 szelet baconbe.
A megmosott kelbimbót egy tepsibe szórtam, ráöntöttem a bazsalikomos olívaolajat, megszórtam vegetával, sóval, borssal, rászórtam a karikára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, és öntöttem alá vizet, hogy kb. a háromnegyedéig érjen. Elrendeztem rajta, benne a húsokat, majd egy egészet megszórtam a zöldfűszerekkel. Lefedtem alufóliával és 200 fokos sütőben pároltam 20 percig, majd fólia nélkül még pirítottam tovább kb. 15 percig.

Közben a tejfölt kikevertem apróra vágott snidlinggel, picit megsóztam, borsoztam és a rizst megfőztem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése