2016. március 7., hétfő

Tarja zöldbabos ajvármártással és gnocchival





Így indult:
-         Úgy ennék valami jó kis húst, mondjuk tarját…
-         Én pedig zöldbabot…
-         És ajvárt is rég ettem…
-         Van itthon gnocchi is…
Ez lett belőle – ajánlom sok szeretettel!

Hozzávalók (4 adag):
4 szelet tarja
frissen őrölt bors
10 dkg bacon
2 ek olívaolaj
3 szál újhagyma
2 duci gerezd fokhagyma
1 doboz kockára vágott paradicsomkonzerv
1 pohár száraz vörösbor
20 dkg ajvár
1 doboz konzerv zöldbab
2 dl tejszín
20 dkg füstölt sajt
1 zacskó gnocchi

A tarját besóztam, őrölt borssal meghintettem, és az olívaolajon fehéredésig elősütöttem, majd kiszedtem a serpenyőből.
Ebben a serpenyőben a kockára vágott bacont megpirítottam, majd az apróra vágott hagymát megpároltam rajta, végül ráreszeltem a fokhagymát. Ráöntöttem a paradicsomkonzervet, visszatettem a húsokat, hozzáöntöttem a bort, sóztam, borsoztam és felforraltam. Ezután mérsékelt tűzön kb. 30 perc alatt puhára pároltam.
Közben a gnocchit sós vízben kifőztem.
Az ajvárt összekevertem a tejszínnel, a reszelt sajttal és a zöldbabbal. Amikor a hús megpuhult kiszedtem, a serpenyőben összekevertem a mártást és a gnocchit és az egészet összeforraltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése