2017. március 27., hétfő

Málnás friand

Betévedtünk az Édesem cukrászdába, amiről tudni kell, hogy egyszerre csak néhány sütit készítenek, és változó a kínálat. Ajánlom mindenkinek, mindig finom sütiket kóstoltunk eddig! Akkor megláttam ezeket az egyszerűnek tűnő, málnás sütiket, de amikor megkóstoltam - mennyei ez a könnyű, mandulás tészta a málnaszemekkel. 
Eredetileg a franciák ovális, muffinhoz hasonló alakban sütik, de ez a rózsás forma túl azon, hogy szép, azért is jó, mert nagyon finomak a ropogós szirmok! 


Hozzávalók 9 darabhoz:
5 tojásfehérje
18,5 dkg porcukor
5 dkg liszt
9 dkg darált mandula
15 dkg vaj
36 szem málna

A sütőt 180 fokra előmelegítettem.
A tojást kézi habverővel elkevertem, nem kell kihabosítani. Beleszitáltam a porcukrot, a lisztet, hozzáadtam a mandulát és simára kevertem. Beleforgattam az olvasztott vajat. Szilikon rózsaformába (az enyém 6 darabos) öntöttem úgy, hogy kétharmadig legyen tele mindegyik mélyedés. 4-4 szem málnát nyomkodtam bele. 25 perc alatt világosbarnára sütöttem.

Recept: Édesem


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése